söndag 24 juni 2012

Sommarhälsningar

Har sommaren kommit? Ja, enligt almanackan är det så, men det har ju inte precis varit någon extrem sommarvärme ännu. I dagens DN kan man dessutom läsa att vi i Sverige riskerar att få vänja oss vid det här regniga vädret. Tråkigt, usch och fy, säger jag. Men vad gör man? Mer än att åka iväg någon annanstans?

Jag funderar som bäst på om jag ska byta blogginstrument och gå över till wordpress som många andra har gjort, men jag har bestämt mig för att vänta med det beslutet till efter sommaren. Nu är det ju snart semester och därmed vila från både jobb och andra förpliktelser. Vi kommer i år att bege oss till den inte helt okända orten Trollhättan, för att se vad Trollhättan och andra näraliggande kommuner har att erbjuda.

Jag tänkte avsluta det här blogginlägget med att ge en liten kommentar till en av dagens tidningsrubriker. Förutom att Dagens Nyheter skriver om vårt framtida svenska klimat, skriver de också bl a om den ökade stressen med våra tekniska innovationer. Mer än var tredje tysk anses vara stressad av internet och mobiltelefoner. Jag skulle anta att vi här i Sverige skulle få ungefär samma utfall om det gjordes en motsvarande undersökning här. Själv känner jag ingen jättestress, men jag vet personer som blir helt tokiga om de inte har mobiltelefonen i närheten av sig eller har chansen att bli uppkopplade på nätet. De lever i den här stressvärlden och i mitt tycke så mår de inte särskilt bra.

Jag tror att i en framtid så kommer det bli en sport att inte bli nådd. Åtminstone tror jag att vi måste komma till det stadiet, eller med andra ord; ta och lugna ner oss lite. Annars kommer alltför många av oss att hamna i stressrelaterade sjukdomar. Så - med andra ord - ta det nu lugnt! Ha en skön sommar och semester! Och du - testa att stänga av mobiltelefonen och ta framförallt inte med dig datorn dit du ska. Man behöver inte vara nåbar jämt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar