söndag 18 maj 2014

Rösta på FP i EU-valet + några aktuella frågor

Idag är det bara en vecka kvar till Europaparlamentsvalet den 25 maj. Om du inte har bestämt dig för hur du ska rösta så är det snart dags att göra det. Jag hoppas att alla ni som läser det här och för övrigt många, många fler, väljer Folkpartiets valsedel den 25 maj!

Folkpartiet är det mest EU-vänliga partiet! EU behövs och det nära samarbetet i Europa, handeln och utbytet på många olika områden gör Sverige rikare, vår omvärld tryggare och ger oss möjlighet att lösa problem som vi delar med andra. Däremot måste unionen bli mer öppen, effektiv och demokratisk.

Folkpartiet kommer att fortsätta stå upp för det europeiska samarbetet, även när nu andra partier väljer den EU-skeptiska vägen. EU behöver reformeras och moderniseras för att kunna möta en ny global verklighet. EU ska syssla med demokrati och mänskliga rättigheter, ekonomi, handel, migration, brottsbekämpning. Direktstöden till jordbrukspolitiken måste avskaffas och EU:s kultur-, turism- och mediepolitik ska till största delen återföras till nationell nivå.

Vill du veta mer? Läs gärna hela folkpartiets valprogram här! Och, som sagt - Rösta på Folkpartiet den 25 maj!

I övrigt vill jag ge några kommentarer till några andra händelser. I tidigare sammahang har jag uttryckt mitt missnöje mot General Motors i samband med deras ägande av SAAB. Nu finns det skäl att lägga till ytterligare ett amerikanskt bolag till denna min "svarta bok", nämligen läkemedelsbolaget Pfizer. Det är väl inte någon som vet exakt vad Pfizer vill med sitt föreslagna uppköp av AstraZeneca, men det finns anledning att minst sagt vara skeptisk och se det hela som ett fientligt försök till uppköp. Denna anleding till oro finns hos många, bl a på regeringshåll, som ni kan läsa om här i en kommentar från Jan Björklund (FP).

Avslutningsvis så noterade jag till min stora glädje att regeringen sänker bankernas bonustak. Jag tycker egentligen att de ska avskaffas, vilket jag också tidigare har motionerat om på tidigare FP- landsmöten. Att bankerna ska dela ut generösa bonusar samtidigt som vi som skattebetalare garanterar deras existens är naturligtvis fullständigt fel. Så regeringsens besked är bra - som en början.

2 kommentarer:

 1. Vad anser du/ni om Snowden och massövervakning?

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym!
  Varje lagstiftning som handlar om kontroll och övervakning måste bedömas inte bara i perspektivet av det första steget utan av det andra och tredje steget som kan tas när man väl valt väg.

  Den grundläggande frågan måste därför handla om hur vi drar gränslinjen mellan det offentliga och vår egen rätt till vårt privatliv. Det handlar inte om att det första steget behöver vara farligt utan om att det är farligt att gå över den gräns för integriteten som måste försvaras.

  Risken med massövervakning är att vi i slutändan lägger väldiga resurser på att övervaka den vanlige och oskyldige medborgaren medan de mörka krafterna utvecklar sina planer i skydd från det offentliga.

  SvaraRadera