tisdag 6 augusti 2013

Tokstan med sina speciella tokstollar!

Ibland gör min gamla hemstad Södertälje skäl för sitt smeknamn/öknamn Tokstan! Nu senast har den moderate kommunfullmäktigeledamoten Rolf Bertilson formligen gått i taket för att det hissades en prideflagga i en av flaggstängerna utanför stadshuset. Detta har kunnat läsas t ex i Expressen.

Enligt Södertälje kommuns regler för flaggning så är det tydligen så att prideflaggan (eller som den heter i andra sammanhang - Regnbågsflaggan) inte en sådan flagga som det ska flaggas med i kommunens flaggstänger. Det må ju vara hänt att Rolf Bertilson tycker att regler är till för att hållas. Men från det till att kräva polisanmälan och kalla hela Pridefestivalen för ett "spektakel" är naturligtvis steget väldigt långt.

Nu är det naturligtvis så att det här inte är någon officiell uppfattning i Södertälje. Så tokstan ska väl mer appliceras på Rolf Bertilson som person (och andra som tycker som honom) och mer syfta på vilken tokstolle han är i de här sammanhangen. Däremot borde naturligtvis den moderata partiledningen i Södertälje fundera över om det inte vore lämpligt med ett riktat avgångskrav mot herr Bertilson. Moderaterna får naturligtvis avgöra det själva, men om en folkpartist hade uttalat sig på det här sättet så kan jag lova att jag inte hade varit sen att rikta avgångskrav mot den personen, både här på bloggen och på annat håll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar