söndag 29 augusti 2010

Jan Björklund klarade sig alldeles utmärkt i tv-utfrågningen!

Det har nu gått ca en timme sedan utfrågningen av Jan Björklund (FP) avslutades i Sveriges Television. Enligt en undersökning i Expressen är det 60% som ger honom högsta betyg. Jag håller med!

Jan Björklund är snabb i tanken, ibland så snabb så att han inte fullföljer de meningar han påbörjat. Men för de som hänger med i hans resonemang (och det tror jag de allra flesta gör), så framstår Folkpartiets partiledare som rak, ärlig och en person som det går att lita på.

Jag är givetvis subjektiv i den bedömningen, men jag tror ändå att flera, som inte är medlemmar i FP kan hålla med. Utfrågningen visade också att Folkpartiet inte heller är det enfrågeparti som vi ibland utmålas som. Visst, skolfrågor är viktiga och där har ju också Folkpartiet ett stort förtroende i väljarkåren, men utfrågningen gav en bild av ett parti med en stabil politik på en rad områden förutom skolan, t ex i utrikes- och säkerhetspolitik, energipolitik, och inte minst grundläggande liberala hjärtefrågor som demokrati och mänskliga rättigheter.

Jan Björklund har genomtänkta resonemang och det känns skönt att ha honom som partiledare för FP.Andra som bloggar i samma ämne är : Annika Beijbom och Rasmus Jonlund.

2 kommentarer:

  1. Bra sagt! Jag är kristdemokrat, men tycker att Björklund klarade sig utmärkt. Hoppas bara det går lika bra för Hägglund i morgon!

    SvaraRadera
  2. Tack Rufus!
    Jag hoppas också att det går bra för Göran Hägglund ikväll!

    SvaraRadera