tisdag 24 augusti 2010

Skolans kommunalisering ska utvärderas!

I Rapport häromdagen fanns det ett inslag om att en majoritet tror att skolan skulle bli bättre om staten skulle ta över skolan istället för kommunerna, något som länge drivits av lärarnas fackliga organisationer.

Det enda parti som hittils drivit den frågan är Folkpartiet. Det innebär att det inte blir en alltför lätt uppgift att i framtiden få igenom ett sådant förslag, men vi gör vad vi kan. Eller rättare sagt, den som gör mest är nog vår utbildningsminister och partiledare Jan Björklund. I sitt senaste nyhetsbrev berättar han också om en framgång på detta område. Allianspartierna har nämligen kommit överens om att kommunaliseringen av skolan ska utvärderas. Nyheten kommer att finnas med i alliansens valmanifest. Detta är ett stort steg framåt. En utvärdering kan ju vara ett första steg mot ett beslut om en förändring!

Läs även gärna mer i ämnet på bloggar av Rasmus Jonlund och Christoffer Fagerberg.

2 kommentarer:

  1. Du kan ju börja med att läsa min kollegas Erik lakomaas doktorsavhandling om kommunaliseringen

    SvaraRadera
  2. Nu är det ju inte jag som ska göra utvärderingen och inte heller jag som har föreslagit att en utvärdering ska göras. Men jag antar att Erik Lakommaas handling kommer att finnas med i ett sådant arbete.

    SvaraRadera