söndag 8 september 2013

Bra initiativ från Johan Pehrson (FP)

Jag har flera gånger här på min blogg (bl.a. här) skrivit om de s.k. poliskostnaderna som drabbar idrottsaktiebolag när de spelar matcher. Detta är givetvis både absurt och orättvist eftersom det naturligtvis inte ska vara någon skillnad i polisens behandling av idrottsklubbarna. Förutsättningarna för klubbarna är faktiskt desamma, oavsett om klubben drivs via ett aktiebolag eller på traditionell föreningsväg.

Vad Beatrice Ask (M) och hennes Justitiedepartement sysslar med när det gäller den här frågan kan man bara undra. Hon verkar i varje fall inte alls förstå problematiken. Därför är det nu mycket glädjande med den signal som häromdagen kom från riksdagsledamoten Johan Pehrson (FP), där han och tre andra Allianskollegor skulle träffa representanter från från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollsförbundet för att diskutera dessa poliskostnader i samband med idrottsevenemang.

I en kommentar säger Johan Pehrsson att "För närvarande stryps flera elitklubbar i fotboll ekonomiskt. Allt till en följd av polisens kreativa utdebitering av kostnader för polisinsatser i samband med fotbollsmatcher. Läget är ohållbart, orättvist och obegripligt. Regeringen måste agera omgående".

Vidare säger han att antingen tas rätten att debitera kostnader till idrottsklubbar bort helt, eller så behandlas alla lika.

För min del hoppas jag på det förstnämnda, men det är i vilket fall som helst bra att Johan Pehrsson och de andra riksdagsledamöterna försöker göra något åt denna absurda situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar