torsdag 12 september 2013

Poliskostnaderna avskaffas - efter (FP)-initiativ!

I söndags här på bloggen berättade jag om ett initiativ av Johan Pehrson (FP), där han tillsammans med tre allianskollegor i justitieutskottet skulle träffa representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollsförbundet för att diskutera poliskostnaderna i samband med idrottsevenemang.

Resultatet lät inte vänta på sig! För två dagar sedan presenterade regeringen ett förslag om att slopa ersättningsskyldigheten. Detta trots ett oerhört motsträvigt Justitiedepartement, med minister Beatrice Ask (M) i spetsen.  

Tyvärr har vi ju inte retroaktiv lagstiftning i landet, så AIK och de andra klubbarna lär nog dessvärre få betala de fakturor som redan har sänts, men Rikspolisstyrelsen kan ju åtminstone sluta att skicka de fakturor som de rent teoretiskt skulle kunna skicka så länge som riksdagen inte har fattat beslut. Det vore, minst sagt, en välgärning!
 

2 kommentarer:

  1. Dåligt! Varför skall jag som skattebetalare betala för huliganernas framfart?

    SvaraRadera
  2. Man kan ju alltid fråga sig vad som ska betalas via skattsedeln och vad som ska betalas genom avgifter (eller i det här fallet genom biljettpriser).

    Men som den här avgiften har varit upplagd så har den varit djupt orättvis. Den har enbart varit riktad till klubbar som är organiserade via idrottsaktiebolag och Polisen har själva fått bestämma prislappen, utan att klubbarna kunnat påverka den på något sätt.

    Någon ordning måste det faktiskt vara. Endera ska alla klubbar betala eller inte några klubbar alls. Jag förordar det sistnämnda.

    SvaraRadera