lördag 5 december 2009

Bra att regeringen ändrar en ohållbar situation!

Mycket svårt sjuka ska inte prövas mot arbetsmarknaden som helhet. Ett nytt lagtillägg ska ge dessa personer ett nytt skydd från och med 1 januari. Det sa representanter för regeringsalliansen vid en presskonferens klockan 17 på fredagen. Om det kunde bl a DN rapportera om igår.

Att sedan alliansens representanter nu säger att Försäkringskassans praxis inte har följt den som lagstiftarna tänkt sig är egentligen en bifråga. Huvudsaken är nu att man gör ett tillägg till lagen som gör att denna blir tydligare. Svårt sjuka ska naturligtvis inte tvingas till att söka ett heltidsarbete efter 180 dagars sjukskrivning. Det är absurt och inhumant och det är bra att alliansen ser till att lagstiftningen ändras.

Att det hela kritieras av oppositionen är naturligt, men vare sig socialdemokraterna eller deras stödpartier bör sätta sig på alltför höga hästar. För att hyfsa siffrorna när det gällde antalet arbetslösa så såg de till att antalet förtidspensioneringar under förra mandatperioden ökade radikalt. Det är definitivt inget att skryta med. (S), (V) och (MP) borde hålla tand för tunga i den här debatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar