torsdag 10 december 2009

När ska professor Sören Holmberg (S) sluta att försöka vara en självuppfyllande profet?

I dagens Expressen så uttalar sig professor Sören Holmberg om den senaste SCB-undersökningen, som utvisar en ledning för de rödgröna partierna.

Sören Holmberg säger bl a att "Det block som leder i den här SCB-mätningen har i 10 av 11 fall tidigare också lett efter valet". Att notera är att det var samma Sören Holmberg som uttalade för ca två år sedan att "Loppet är kört för alliansen". Detta mot bakgrund av att de rödgröna då ledde med ännu större marginal. En marginal som alliansen succesivt sett till att minska, säkerligen till Sören Holmbergs förtret i flera avseenden, om inte annat av det skälet att professor Holmberg är en (S)-märkt professor.

Det är noterbart att Sören Holmberg alltid uttalar sig positivt när (S) har ledningen, aldrig när de borgerliga når samma framgång. Jag tycker att Holmberg ska sluta att leka profet och försöka att få sina uttalanden att bli självuppfyllande proftetsior. Om inte annat så kan han ju någon gång komma med ett positivt budskap om alliansen, men det är väl antagligen för mycket begärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar