onsdag 21 april 2010

Maria Wetterstrand (MP) kandiderar INTE till kommunfullmäktige

Miljöpartiet går kraftigt framåt i en opinionsundersökning som SIFO gjort bland invånare i Stockholms stad. Om detta har bl a Dagens Nyheter berättat. Enligt den mätningen skulle Miljöpartiet få nästan 18% av rösterna i Stockholm stad och bara vara några få procent efter Socialdemokraterna. Man ska inte underskatta medborgarna, men jag bara undrar om de som nu anger att de ska rösta på miljöpartiet, verkligen vet vad de säger att de ska rösta på?

Det är nämligen inte Maria Wetterstrand som ställer upp i kommunfullmäktigevalet i Stockholms stad, utan den tilltänkta ledaren heter Yvonne Ruwaida. Jag kan förstå att Maria Wetterstrand är populär. Hon har en bra framtoning, är kunnig och pratar på ett sätt som alla förstår. Att hon däremot framhåller en politik som jag inte delar är en annan sak.

Men nu är det som sagt inte Maria W som ställer upp i kommunfullmäktigevalet och med tanke på den nyss nämnda undersökningen, så vägrar jag att tro att det är närmare 18% som egentligen vill ha miljöpartiets politik tillsammans med de kandidater som miljöpartiet har på sin kommunfullmäktigelista. Förutom Wetterstrands popularitet så tror jag att det här handlar om missnöjda socialdemokrater som av någon anledning inte längre känner samhörighet med socialdemokraterna i Stockholms stad.

Men detta faktum, att inte Maria Wetterstrand kandiderar vare sig till Stockholms stad eller till Stockholms läns landsting måste uppenbarligen bli en uppgift för oss andra att tala om. Om inte annat så handlar det om ren och skär konsumentupplysning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar