onsdag 21 oktober 2009

Jag säger bara Soran Ismail

Vissa saker måste kommenteras, även om det är precis det som man inte ska göra. Nu kanske ni undrar vad jag pratar om, men jag såg alldeles nyss ett klipp från YouTube med komikern Soran Ismail. Inlägget talar för sig själv och har i högsta grad ett allvarligt budskap, även om Soran ger en del roliga kommentarer.

Det som hans inlägg handlar om är Sverigedemokraterna. Min enda kommentar i detta sammanhang är att äntligen har brallorna trillat ned på det parti som mer än något annat för en invandrarfientlig, ja rent av rasistisk politik. Soran bara slår i de sista spikarna i likkistan. Fast dessvärre, och det antyder också Soran, så är det väl några som vill följa med på likfärden. Må det inte vara fler än max 3,9% av Sveriges befolkning.

2 kommentarer:

 1. Hej Olov,

  Jag tittade också på Sorans inlägg på Youtube och bortsett från att jag delade din syn beträffande en del roliga kommentarer så har jag svårt att förstå vad du menar?

  Invandrarfientlig? Rent av rasistisk politik? Jag förstår inte vad du menar! Kan du inte utveckla dina åsikter så att vi som sedermera ska rösta kan förstå?

  När det gäller Sverigedemokraternas syn på invandring så verkar den tydlig, verklighetsförankrad och inte minst konkret. Ert parti brukar ibland säga att Sverige har problem med integrationen, med vad menar Ni med det?

  1. Hur ser Er problembild ut som Ni beskriver?
  2. Hur vill Ni lösa detta?
  3. Hur ska jag som svensk anpassa mig på bästa sätt till Invandrare för att underlätta integration?
  4. Finns det ett teoretiskt tak för hur många invandrare som kan immigrera under 1 år, med tanke på rådande uttalade problem?

  Bästa Hälsningar

  Ceasar A, Stockholm

  SvaraRadera
 2. Hej Ceasar!
  Dina frågor är inte alltför lätta att svara på, eftersom de är komplexa och till stor del skulle kräva ett än mer utförligt svar än vad jag kan ge här, men jag gör ett försök.

  Det som Sverigedemokraterna gör är att de gör skillnad på folk och folk. Detta tycker jag blev tydligt nu på senare tid. En liberal behandlar en människa på samma sätt oavsett kön, ras, sexuell läggning, religion m m. Det gör inte en Sverigedemokrat. Kort sagt; de delar inte övriga partiers värdegrund.

  Folkpartiets problembild när det gäller invandring och flyktingar skulle kunna beskrivas på följande sätt:

  Sverige är ett segregerat land
  Klyftan mellan svenskar och invandrare fördjupades under socialdemokraternas styre. Utanförskap och segregation innebär tiotusentals personliga tragedier. Det tar i genomsnitt mer än sju år för en person som har beviljats uppehållstillstånd att få arbete i Sverige. Detta är förödande, både för individen och för samhället.

  Vi vill skapa en integrationspolitik som frigör den enskildes initiativkraft istället för att skapa passivitet och bidragsberoende. Nyckeln till en lyckad integration är det svenska språket liksom jobb. För det krävs en reformerad mottagning av nyanlända, bättre språkundervisning och bättre förutsättningar att anställa människor som länge har stått utanför arbetsmarknaden.

  Avslutningsvis; vi sätter ogärna tak på hur många flyktingar vi kan ta emot, eftersom det inte är folkpartiet som bestämmer hur världen ser ut. Om fler eländeshärdar uppkommer, behövs även vårt stöd här i Sverige.

  SvaraRadera