onsdag 23 juni 2010

Danderyds sjukhus kommer fungera på samma sätt som S:t Görans sjukhus

Igår skrev jag bl a om förslaget att lägga ut Danderyds sjukhus på privat drift. Detta har, som jag misstänkte från början, fått oppositionen i landstsinget att gå i taket. Bland andra har Ilija Batljan (S) uttryckt sitt missnöje i en intervju i Svenska Dagbladet. Batljan anser att vi folkpartister ägnar oss åt en ekonomisk lekstuga.

När det gäller drift av sjukvård i privat regi, så finns det olika åsikter inom oppositionen, bland annat är Vänsterpartiet i praktiken helt emot, medan socialdemokraterna av någon underlig anledning accepterar detta när det gäller husläkarmottagningar, men säger blankt nej när det gäller sjukhus.

Med argument som att vi nu ska "rea ut våra sjukhus" och att vi "slösar bort hundratals miljoner", försöker nu den socialdemokratiske oppositionsledaren vinna poäng på att förslaget om att lägga ut Danderyds sjukhus på privat drift är det sämsta förslag som han någonsin hört.

Det man naturligtvis måste fråga sig i sammanhanget och som faktiskt är helt avgörande, är om entreprenadläggningen av S:t Görans sjukhus på privata händer var något som var dåligt och om detta gjordes under sådana former som Batljan beskriver och som därmed innebär att S:t Görans sjukhus fungerar dåligt idag. Om svaret på de frågorna är nej, så undrar jag vad Batljan kritiserar, eftersom upplägget för en försäljning av Danderyd är detsamma som det var för S:t Göran. Dessutom borde ju Batljan, i konsekvensens namn, föreslå att S:t Görans sjukhus borde återgå till landstingsdrift. Men det föreslår han inte, helt enkelt därför att han, liksom alla vi andra vet att S:t Görans sjukhus fungerar alldeles utmärkt i sin nuvarande form.

I detta ämne kan ni med fördel också läsa bloggar skrivna av Birgitta Rydberg, Martin Hall, Anna Starbrink, Rasmus Jonlund, Per Altenberg, Christoffer Fagerberg och Hans Åberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar