onsdag 16 juni 2010

LUF har rätt när det gäller vård till papperslösa!

Liberala Ungdomsförbundet bedriver just nu en mycket angelägen kampanj om papperslösas rätt till vård. Bl a har Storstockholmsdistriktets vice ordförande Emma Söderberg Majanen skrivit en insändare om detta i dagens Svenska Dagbladet.

Att alla ska ha rätt till vård borde vara en självklarhet. Vårdpersonal ska givetvis inte känna sig tvingade att avvisa papperslösa flyktingar, eller ange dem för polis eller migrationsmyndigheter. Och vi ska inte kräva gömda flyktingar på betalt för vårdens kostnader. Detta har Folkpartiet arbetat för och vi anser också att gömda flyktingbarn ska ha rätt till utbildning.

Läs gärna hela insändartexten här ovan. Den kan också läsas på bloggen hos Amanda Brihed Om du vill läsa fler som skrivit om samma ämne, hänvisar jag till Rasmus Jonlund, Christoffer Fagerberg, Birgitta Rydberg, Eric Wahlberg och Unga Folkpartiet.

3 kommentarer:

 1. SKITPRAT! Tänk, det går så fint minsann att vara hur hänsynslös som helst mot sjuka svenskar. Papperslösa ska få sin vård och sedan skall de förpassas ur landet.

  Det får bli ett slut på våra politikers antisvenska rasism.

  - Peter Ingestad

  SvaraRadera
 2. Haha. Vilken valvinnare. Driv denna fråga hårt fp, driv den enda ut ur riksdagen.

  mvh

  SvaraRadera
 3. En kommentar till er båda. Först till Peter I:

  Vem är det som är hänsynslös mot sjuka svenskar? Det där är ju bara snack och retorik á la oppostionen. Om man är SJUK så har man rätt till att vara det.

  Att en människa kan nekas vård därför att hon saknar ett giltigt pass strider mot den medicinska etikens mest grundläggande princip, nämligen rätten till att sjukvård ska utgå från medicinska behov. Det skulle också kunna kallas för solidaritet. Det finns många anledningar till varför man kan komma passlös till Sverige. En sådan är att man av någon anledning kan ha berövats sitt pass.

  Vad du sedan menar med politikers antisvenska rasism får du förklara. För mig låter det som ett väldigt märkligt begrepp.

  Till Gustaf: Jag noterar att du inte tilltror svenska folkets solidaritet med folk i andra länder någon större betydelse. Jag tror du har fel i det avseendet.

  För övrigt stavas ända med ä.

  SvaraRadera