onsdag 2 juni 2010

Mitt senaste nyhetsbrev - bl a om Nya Karolinska

Mitt senaste nyhetsbrev, Olovs ord, innehåller kommentarer om opinionsläget, Nya Karolinska, Södertälje sjukhus, folkpartiet i Stockholms stads handlingsprogram, Maria Wetterstrand och Melodifestivalen.

Om ni klickar på länken här ovan så kan ni läsa hela nyhetsbrevet. Här nedan publiceras enbart det jag skrev om Nya Karolinska.

NYA KAROLINSKA SJUKHUSET (NKS) – IGEN!
På det extra sammanträde som landstingsfullmäktige hade den 4 maj beslutade fullmäktige att via en s k OPS-lösning låta Skanska bygga Nya Karolinska sjukhuset. Oppositionslandstingsrådet Ilija Batljan (S) har kritiserat alliansen och sagt att vi skattebetalare åkt på en blåsning och att vi skulle få betala ett mycket stort överpris till Skanska. Detta är inte sant, men det är ändå mycket glädjande att samtliga partier i landstinget nu kommit överens om ett förändrat upplägg som innebär att landstinget åtar sig en lite större risk, mot att notan för sjukhuset nu kommer bli mellan 7-9 miljarder kronor billigare. Det är ett värde i sig att alla partier är överens om detta förslag och jag ser det som en vinst att alla nu också har accepterat OPS-lösningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar