fredag 5 mars 2010

Införandet av en sorgepeng är bra!

Tidigare har vi i flera tidningar kunnat läsa och även på tv kunnat se om det absurda som hände en kvinna, som dagen efter det att hennes son avlidit, skulle ha skrivit in sig hos Arbetsförmedlingen. Det gjorde hon inte och sjukpenningen drogs in. Kammarrätten har också i en dom givit Försäkringskassan rätt och ändrade på detta sätt en tidigare dom i länsrätten.

Så här får det givetvis inte vara och därför är jag glad att alliansen försöker förhindra liknande situationer i framtiden. I Dagens Nyheter kan vi idag läsa om att alliansen kommer att införa en "sorgepeng", vilket konkret innebär en rätt till föräldrapenning under två veckor i sådana här situtioner.

Tack för det snabba agerandet!

2 kommentarer:

  1. Om en 18-åring mister sina föräldrar i en bilolycka på söndagkväll så är det i allafall bara för denne att "spotta i nävarna" och gå på jobbet på måndagmorgon.

    SvaraRadera
  2. Hej Annika!
    Vad jag förstår så handlar det här om personer som på något sätt har ersättning via samhället. Om personen ifråga jobbar (oavsett ålder) så finns ju regler även för det, men jag är säker på att de flesta arbetsgivare är väldigt liberala i sådana avseenden. De allra flesta, för att inte säga alla, ger ju nästan alltid ledigt när dödsfall inom familjen inträffar.

    SvaraRadera