måndag 16 november 2009

Gårdagens SIFO är oroväckande

Den SIFO-undersökning som publicerades i Svenska Dagbladet i helgen inger oro. Visserligen kan jag som folkpartist glädjas åt en liten uppgång för det parti jag tillhör, men att Sverigedemokraterna nu når hela 5,8% är extremt oroväckande.

Sverigedemokraterna vägrar att erkänna att deras parti är rasistiskt. Kritiken, eller kanske man ska rent av ska säga hatet, mot invandringspolitiken är fortfarande det som är den ledande frågan för partiet. Detta visade sig inte minst vid partiets senaste partikonferens.

Även om Sverigedemokraterna försöker förpacka sin invandrarfientliga politik i ett behagligt paket, så återkommer gamla slogans ideligen från partiets företrädare. Ordet ”massinvandring” används flitigt. Från talarstolen på mötet kunde det ockkså höras meningar som ”Det föds för få barn för att upprätthålla vårt folk”.

Men på mötet så ska det sägas att partiledningen talade ganska så mycket klartext om deras åsikter om Sverige, svenskar, nationalism och invandring, även om Jimmie Åkesson låter som en god socialdemokrat när han uttalar stöd för den svenska modellen.

Men allt detta gör att det finns stor anledning till oro. Fast en ljusglimt i tillvaron är att till skillnad från tidigare år så verkar som om de etablerade partierna nu försöker ta debatten med Sverigedemokraterna. Det är nog enbart genom kritisk granskning som fler får upp ögonen för vilket parti Sverigedemokraterna egentligen är. Partiet är invandrarfientligt, inte det de säger att de är, invandrarkritiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar