onsdag 11 november 2009

Miljöpartiet gör det sämre för trafikanterna

Jag har ikväll sänt in en insändare till "Vi i Vasastan". Delar av insändaren framgår här nedan.

VARFÖR VILL MILJÖPARTIET GÖRA DET SÄMRE FÖR TRAFIKANTERNA?
Yvonne Blombäck har rätt att vi har höjt SL-kortet under mandatperioden. Det höjdes 2006 med 90 kr, från 600 till 690. Sedan dess har det inte höjts. Men vad Yvonne Blombäck däremot inte talar om är att miljöpartiet under förra mandatperioden höjde kortet med 100 kr, från 500 till 600. Alltså; er höjning är större än vår, det kan ju vara bra för alla att veta!

Avslutningsvis så argumenterar Blombäck för den enhetliga enkelbiljetten och som vi borgerliga mycket riktigt avskaffat under mandatperioden. Förutom att en omläggning till en enda avgift för samtliga enkelbiljetter kostar flera hundra miljoner kr för landstinget, så frågar jag mig varför miljöpartiet vill gynna de personer som åker sällan med SL? Varför är det just de, som åker någon enstaka gång, som ska få ett enkelt enhetligt system och kunna åka hur långt som helst i länet för samma avgift? Detta ger heller ingen mer trafik för pengarna.

1 kommentar:

 1. Yvonne Blombäck13 december 2009 09:24

  Olov Lindqivist (M) kanske inte har uppfattat att klimatet förändras snabbt och att en av de mest angelägna åtgärder man kan göra, är att få fler att resa kollektivt. För människor ska välja mellan två alternativ, spelar kostnaden roll.

  När en familj (två vuxna, två barn) som bor i länet ska åka på bio i stan, vill jag att de ska resa med SL. Då får inte resan kosta flera hundra kronor tur och retur, vilket är dagens läge med moderaternas orättvisa zontaxa.

  Just hemkommen från klimatmötet i Köpenhamn, vet jag att det brådskar med att minska klimatutsläppen! Att återinföra enhetstaxan är ett billigt och enkelt sätt att bidra till att Karibiska övärlden får finnas kvar i framtiden.
  Tänk Globalt, Handla Lokalt.
  /Yvonne Blombäck (MP)

  SvaraRadera