söndag 12 september 2010

En vecka kvar!

Nu börjar det bli väldigt spännande, på många olika sätt. Sveriges Televisions väljarindex, som är en sammanvägning mellan sex opinionsinstitut, visar för första gången egen majoritet för Allianspartierna. Men ännu återstår en vecka innan valdagen, så även om de rödgröna måste vinna flera hundratusentals röster, så är inget klart.

Senare i veckan kommer bl a en partiledardebatt i Sveriges Television, som anses vara mycket avgörande för valets utgång, men även kvällens debatt mellan Fredrik Reinfeldt (M) och Mona Sahlin (S) är av mycket stor betydelse. Trovärdighet har jag talat en hel del om på sistone här på min blogg och till stor del så handlar det om detta ord även nu. För Alliansens statsministerkandidat gäller det att bevisa för svenska folket att hans parti, mitt parti samt centerpartiet och kristdemokraterna klarar av att regera landet i fyra år till.

Sedan kan jag inte komma förbi att opinionen för Sverigedemokraterna inger viss oro. Det är väl bara att hoppas att fler sossar tänker som Björn Isberg!

Läs gärna liknanade blogginlägg från Rasmus Jonlund och Per Altenberg.

1 kommentar:

  1. Min favoritsosse är Mona Sahlin. Ena dagen besöker Mona en moské, där hon möter män som insett att jämställdhet mellan könen är överskattat och att homosexualitet i bästa fall är en sjukdom. Mona verkar trivas i detta sällskap där hon ler mot oss i sin fina slöja. (Jag kan inte begripa varför illasinnade islamofober kallar henne för Måna Muslim.)

    Den stora styrkan hos Mona är hennes breda människosyn, för nästa dag är hon och prajdar på Pridefestivalen. En och annan prajdare kanske inte uppskattar Monas pendlande mellan två väldigt olika synsätt på homosexualitet, men lite smisk på stjärten får väl en experimenterande bög tåla. Hennes nyfikenhet på människan har förresten gett upphov till en slogan, ”Allah ska med”.

    Med ett oklanderligt förflutet kan vi räkna med att Mona blir en utmärkt statsminister. OK, jag kommer också ihåg den där Tobleroneaffären, men det var bara en storm i ett vattenglas. Mona stack ju ut hakan när hon sa att det var häftigt att betala skatt, något som hon och hennes familj i hög grad levt upp till eftersom ekonomin skötts på ett exemplariskt sätt. Precis som när det gäller andra självklara saker, som att inte köra bil om den är belagd med körförbud.

    Jag hittade visserligen en sajt med namnet ”Mona ljuger”, men det var den värsta rappakalja jag någonsin läst och lämnade sajten redan efter fem tim…, jag menar fem minuter.

    SvaraRadera