måndag 13 september 2010

Varning för Sverigedemokraterna - Rösta på ett alliansparti

Med mindre än en vecka till valet så är det snart dags att bestämma sig. För mig är valet självklart, men det har nog ni som tidigare läst min blogg redan förstått. Jag kommer givetvis rösta på Folkpartiet och det finns många skäl till det och det finns i alla fall klara skäl till att rösta på ett alliansparti. I Expressen gör Anna Dahlberg en lista på tio skäl för att rösta på alliansen. Här nedan skriver jag ned hennes tio skäl, men läs gärna mer om dessa i Expressen.

1. GE ALLIANSEN CHANS ATT BEVISA SIG
2. SÄG NEJ TILL SKADLIG SYMBOLPOLITIK
3. RÄDDA ARBETSLINJEN
4. HÅLL OHLY (V) UTANFÖR ARBETSLINJEN
5. VÄLJ KOMPETENS FÖRE SLARV
6. INTERNATIONELL SOLIDARITET - JA TACK!
7. BRYT S-DOMINANSEN
8. BEHÅLL KÄRNKRAFTEN
9. RÄDDA RUT
10. BEHÅLL BJÖRKLUND SOM MAGISTER


Annars är väljartrenden just nu, i de sammanvägda opinionsmätningarna, att de två stora partierna, Moderaterna och Socialdemokraterna, liksom för övrigt även Miljöpartiet, backar (Ekot, SVT). Övriga partier går fram. Den senaste mätningen från United Minds i Aftonbladet visar inte bara en uppgång för Folkpartiet, utan att vi vinner väljare från (S), vilket är extra postivit.

Men ännu en gång så vill jag varna alla som har tänkt att rösta på Sverigedemokraterna. Med dem i riksdagen riskerar vi ett kaos utan like. Många av oss minns säkert mandatperioden 1991-1994, då Ny Demokrati ordnade ett sådant kaos vid flera tillfällen. Det var också bl a därför som Sverige hamnade i en ekonomisk kris med en styrränta från Riksbanken på 500%.

Men Sverigedemokraterna är värre än Ny Demokrati i flera avseenden. Det är inte bara så att deras invandringspolitik är förfärande och att de ger muslimerna skulden för i stort sett allting. Sverigedemokraterna har dessutom åsikter om vad som är rätt och fel utifrån värderingsfrågor. T ex har partiet åskter om vilken kultur som är bra och dålig och de vill i praktiken bestämma vad som ska visas i kulturella sammanhang. Dessutom härstammar deras åsikter från nazistpartier. Snälla svenska folk, välj inte in dem i riksdagen den 19:e september!

Med fördel kan du läsa bloggar i ungefär samma ämne med Anna, Rasmus, Seved, Peter, Liberati, Rasmus, Tommy och Marcus.

3 kommentarer:

 1. Nu måste jag säga att denna argumentation inte biter på mig. Jag var fp-are i 50 år och det var då detsamma som att vara en frihetsälskande socialliberal. Idag är det ju inte så! Vilket gör att mitt hjärta vill blöda! Fp idag är ett futtigt maktsträvarparti utan rejäl egen kurs i skuggan av de konservativa moderaterna.

  Ditt argument att alliansen skulle vara en garant mot sd är ju rent befängt.

  Nej, det som kan stoppa sd är pp, dvs piratpartiet. En milj väljare har inte bestämt sid!
  Läs min ngt längre motivering för mitt val!
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/09/politisk-sjalvdeklaration.html

  Gå gärna dessutom genom några dussin bloggposter dessförinnan.

  RÖSTA INTE EFTER otillförlitiga OPINIONSUNDERSÖKNINGAR.

  SvaraRadera
 2. Alla partier förändras med åren, så även Folkpartiet. Man kan se det som en utveckling tillsammans med det övriga samhället. Jag tycker givetvis att det är sorgligt att du ser ditt gamla parti på det sätt du gör. För mig är FP fortfarande ett socialliberalt parti. Eftersom dessutom numera är så populärt att kalla sig för liberal, så känns det bra för mig att tillhöra "originalet" och inte någon blek kopia!

  Givetvis ska man inte helt och hållet lita på opinionsundersökningar, men eftersom du kallar min åsikt befängd, så tillåter jag mig att kalla din patetisk. Piratpartiet kan ju aldrig bli en garant mot SD. I varje fall inte så länge mindre än 1% har för avsikt att rösta på partiet.

  Min poäng med att säga att man ska rösta på något Alliansparti för att förhindra SD, handlar om att få så många som möjligt av soffliggarna, som tvekar om de ska rösta överhuvudtaget, att gå och rösta och då rösta på något Alliansparti för att slippa SD som vågmästare. Det handlar också om att uppmana de som mer allvarligt funderar på SD (av olika skäl) att tänka efter en gång till, om de verkligen vill ställa till med det kaos som kommer inträffa ifall SD blir vågmästare.

  SvaraRadera
 3. ”Politikerna har genomdrivit en totalt orealistisk och katastrofal invandringspolitik, Journalisterna har gjort den möjlig. Bland annat genom att alldeles för sällan ställa frågan varför?"
  ...
  "Varför vågar knappt en enda journalist ifrågasätta invandringspolitiken och det mångkulturella samhället?”

  Politikerna har gillrat en fälla. De har låtit klyva världen i två halvor, en god och en ond. På den goda halvan har de placerat sin idé om det mångkulturella samhället. De har dekorerat med marsipan och spritsat enbart med goda och vackra ord som 'alla människors lika värde', 'tolerans', 'solidaritet', 'ansvar', 'berikning', 'resurs för framtiden' och 'jämställdhet' i sockerkristyr ovanpå. Humanitära mantran som är just dekorationer men är tomma på innehåll.
  Den andra halvan är svart av skam och skuld. Där står det 'rasism', 'främlingsfientlighet', 'islamofobi', 'fiska i grumliga vatten' och andra fula saker. Där hamnar alla som ställer sig kritiska till invandringspolitiken och rentav ifrågasätter den.
  Den svarta halvan är en skamvrå. Där ska de klentrogna stå och fiska i sina grumliga vatten tills de har kommit på bättre tankar. Metoden har onekligen varit effektiv. Genom att hänga skylten RASIST på alla kritiker har politikerna lyckats med den enastående bravaden att tysta och lamslå en hel nation.

  ”Olyckligtvis har politikerna själva ramlat ned i den fälla de gillrade. Och de tog journalisterna med sig i fallet. Där kravlar de omkring, fångna i sin svartvita tudelade värld, och hittar inte ut. De är fångar i samma fästning. Det vi ser är att journalisterna så till den grad har lierat sig med den politiska makten att man kan tala om en internalisering av den statliga ideologin om det mångkulturella samhället. Det vill säga, de har så till den grad införlivat ideologin i det egna psyket att de inte längre är medvetna om det ...
  I Sverige behöver man inte ens skrämma eller tvinga journalisterna för att göra dem till maktens lydiga redskap. De har alldeles frivilligt gett upp sitt obeoende och förvandlats till troende, nästan som om de vore religiösa. De är så förlamade av politisk korrekthet att de har blivit apatiska.”

  SvaraRadera